Of het nu gaat om een kleine snee in de vinger of  een post-operatieve wond met hechtingen, wonden maken deel uit van het dagelijks leven.
Het kan echter moeilijk zijn om te weten of u het juiste doet wanneer u uw wond behandelt of anderen helpt. Gelukkig hoeft een goede wondverzorging niet ingewikkeld te zijn!
Afhankelijk van het type, de grootte en de locatie, kunnen de meeste wonden gemakkelijk thuis worden behandeld.

Een goede wondgenezing bestaat uit 3 stappen:

1. Reiniging : Een schone en gereinigde wond is de eerste stap naar een optimale genezing. Reinig de wond van vuil, bacteriën en zichtbare deeltjes met de Hansaplast Reinigingsspray om infecties te voorkomen.

 

2. Bescherming : De tweede stap is om de wond te beschermen tegen vuil en bacteriën om een ongestoorde genezing mogelijk te maken. Bedek de wond met een pleister, steriel wondverband of een kompres van Hansaplast.

 

3. Wondgenezing : In de derde stap kunt u uw wond veilig, snel en met een lager risico op littekens helpen genezen. Breng de Hansaplast Wondhelende Zalf regelmatig aan tot de wond volledig is genezen.

Het volgen van deze drie eenvoudige stappen zal helpen om wondinfecties te voorkomen, snellere genezing te ondersteunen en het uiterlijk van je helende huid te verbeteren. Op deze manier weet je zeker dat je het juiste hebt gedaan voor jou en je dierbaren.

 

In België bestaan al heel lang misvattingen rond wondverzorging. Hansaplast vindt dat het tijd is om een eind te maken aan de “Mythe van de korst” en herhaalt graag 3 stappen waarmee je een wondje het best kan verzorgen.

Niet waar! Onder de korst kan de wond namelijk geïnfecteerd raken. Het gevolg? Een trager genezingsproces. De wond reinigen is dus de juiste eerste reflex.

Niet waar! Om de genezing te bevorderen, moet je de wond in een vochtig milieu beschermen tegen externe factoren. Afdekken is dus belangrijk.

Waar! Gebruik dus best een wondhelende zalf die het risico op littekens helpt verminderen én die zorgt voor een tot 2x snellere wondgenezing*.

Raadpleeg altijd een arts als de wond diep is, hevig bloedt of tekenen vertoont van een infectie zoals roodheid, zwelling of warmte.
Houd er rekening mee dat, hoewel deze met grote zorg zijn samengesteld, de tips en adviezen op deze website geenszins in de plaats komen van medisch advies en behandeling. Als u een gezondheidsprobleem heeft of vermoedt, raadpleeg dan een arts en volg medisch advies, ongeacht wat u op deze website hebt geleerd.
Lees en volg de instructies of folders van onze producten altijd zorgvuldig voor gebruik. Neem voor meer informatie over onze producten contact met ons op.

Let op: de tips en het advies op deze website werden zorgvuldig samengesteld, maar kunnen geenszins worden opgevat ter vervanging van medisch advies en medische behandeling. Als je een gezondheidsprobleem hebt of vermoedt, raadpleeg dan een arts en volg medisch advies, ongeacht wat je op deze website hebt geleerd. Lees en volg steeds de instructies voor onze producten. Stuur voor meer informatie een e-mail naar info.hansaplast@beiersdorf.com.