Beweging is belangrijk

Heb je last van rugpijn? Dan is het zaak dit zo snel mogelijk te behandelen. Als je last ernstig is, raden we je aan een arts of specialist te raadplegen. Zij kunnen je persoonlijke adviezen geven. Daarnaast is het verstandig om te blijven bewegen. Dit gaat misschien tegen je gevoel in, maar hierdoor voorkom je dat jouw spieren nóg meer vast gaan zitten.

Blijf dus bewegen, maar wel binnen je eigen pijngrens. Probeer er telkens een schepje bovenop te doen, zodat je snel jouw eigen niveau weer kan oppakken. Speciale kracht- en rekoefeningen helpen ook om de druk op jouw spieren te verlichten. Volg bijvoorbeeld eens een pilates- of yogales.

Wat te doen tegen rugpijn | Hansaplast
Terug naar het begin

Rugpijn genezen

Verder is het verstandig om jouw rugspieren warm te houden. Dit doe je natuurlijk al door te bewegen, maar met de warmtepleisters van Hansaplast gaat dit nóg gemakkelijker. Plak ze op de pijnlijke plek en je bent minstens 12 uur lang voorzien. Deze pleisters draag je onder jouw kleren en kun je dus altijd en overal gebruiken. Daarnaast zijn ze multifunctioneel. Ze verlichten namelijk niet alleen rugpijn, maar ook last in andere spieren, zoals je nek.

Wil je meer weten over onze warmtepleisters? Raadpleeg onze blog over Spiral Heat en lees je in!

Spiral heat | Hansaplast
Terug naar het begin

Rugpijn voorkomen

Het is altijd beter om pijn te voorkomen dan om pijn te genezen. Er zijn een paar structurele dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je minder last van je rug krijgt.

  • Beweeg regelmatig. Je kunt bijvoorbeeld intensief sporten, maar iedere dag een halfuur wandelen helpt ook al.
  • Probeer eens dynamisch te zitten. Dit betekent dat je lichtjes in beweging blijft. Een goede bureaustoel of een ergonomische zitbal helpt je al een eind op weg.
  • Zorg ervoor dat je altijd een kleine voorraad warmtepleisters in huis hebt. Die keren dat de rugpijn tóch toeslaat, verlicht je de last meteen door onze Spiral Heat op de plek aan te brengen.
Wat te doen tegen rugpijn? | Hansaplast
Terug naar het begin

Goede gewoontes heb je zo onder de knie

Vind je het lastig om vaak te sporten of heb je geen ergonomische bureaustoel of zitbal in huis? Probeer dan eens wat kleine patronen aan te passen. Maak van onze tips jouw nieuwe gewoontes.

  • Parkeer je auto op een korte afstand van jouw kantoor af, zodat je de laatste tien minuten naar je werk kunt lopen;
  • Ga staan (in plaats van zitten) in de trein, bus of tram;
  • Stap een bus- of tramhalte eerder uit en ga de rest van je route lopen;
  • Fiets naar je werk wanneer dat mogelijk is;
  • Neem zo vaak mogelijk de trap (in plaats van de lift);
  • Doe je fysiek werk? Doe iedere dag rek- en strekoefeningen om je spieren warm en los te houden.
Wat te doen tegen rugpijn? | Hansaplast
Terug naar het begin

!-Disclaimer box:
Let op: de tips en adviezen op deze website werden zorgvuldig samengesteld, maar kunnen geenszins worden opgevat ter vervanging van medisch advies of een medische behandeling. Als je een gezondheidsprobleem hebt of vermoedt, is het verstandig om een arts of specialist te raadplegen.

Let op: de tips en het advies op deze website werden zorgvuldig samengesteld, maar kunnen geenszins worden opgevat ter vervanging van medisch advies en medische behandeling. Als je een gezondheidsprobleem hebt of vermoedt, raadpleeg dan een arts en volg medisch advies, ongeacht wat je op deze website hebt geleerd. Lees en volg steeds de instructies voor onze producten. Stuur voor meer informatie een e-mail naar info.hansaplast@beiersdorf.com.