Image

Zelf pedicure doen in 10 stappen – In tien stappen naar zachte en verzorgde voeten

5 min. leestijd
Toon meer

Gemakkelijk zelf thuis te doen

Image
1. Aan de slag
Zet een bak met lauwwarm water, een handdoek en alle verdere benodigdheden klaar. Kijk of puimsteen, nagelknippers, scharen en vijlen in orde zijn. Kies de kleur nagellak die je wilt gebruiken, leg watten klaar enz. Zorg dat je alles bij de hand hebt, zodat je niet heel onpraktisch midden in je pedicure moet opstaan en naar dingen moet zoeken.

Bewaar spullen voor een pedicure
samen in een bak, zodat je deze gemakkelijk kunt pakken

2. Verwijder oude nagellak
Wij adviseren een nagellakremover zonder aceton te gebruiken, omdat aceton je teennagels kan uitdrogen en er zo voor zorgt dat ze scheuren of splijten aan de rand.
Heerlijk wegzakken in de stoel bij de pedicure kan een ultiem verwenmoment zijn, maar voor goede verzorgde voeten hoef je het huis niet uit. We geven je een aantal tips voor Doe Het Zelf zachte, verwende voeten.

3. Week
Week je voeten gedurende circa vijftien minuten in lauwwarm water met een speciaal voetenbadmiddel of extra olie. Dit is niet alleen ontspannend, maar maakt je voeten ook zachter zodat je droge en dode huid gemakkelijker kunt verwijderen.

 

4. Droog af
Vergeet de ruimte tussen je tenen niet: dat is een verzamelplaats voor vuil en bacteriën. Droog ze grondig af en trek de hoek van een handdoek erdoorheen.

Image

5. Maak alles glad
Zachte voeten zijn net zo belangrijk als perfecte lak, omdat het regelmatig verwijderen van eeltplekken voorkomt dat er dikkere plekken huid ontstaan die later kunnen barsten. Hiervoor is een beetje werk en toewijding nodig. Zie af van het gebruik van die enge eeltrasp, omdat die kan leiden tot verwondingen en onderliggende huidlagen kan beschadigen. Gebruik in plaats daarvan een voetvijl met een metalen oppervlak of een puimsteen. Werk zorgvuldig aan die vereelte en harde delen van je voeten, vooral de hielen en ballen. Als je dit regelmatig doet, bespaar je jezelf later veel werk.

Tip: als je je eeltplekken verwijdert na een voetenbad,
zijn deze zachter
en gemakkelijker te verwijderen..

Image
6. Houd in vorm
Vergeet niet om je nagels in vorm te houden. Lange nagels kunnen je sokken beschadigen en kunnen zelfs de manier waarop je loopt veranderen. Pas op bij het knippen van je nagels, want als je er te veel af haalt, kan dit tot ingegroeide nagels leiden. Dus knip of vijl er niet meer af dan een klein beetje aan de zijkant: de vorm van de nagel moet lijken op de natuurlijke kromming van de nagelriem. Vijl daarna de randen glad. Als je teennagels een structuur hebben, kun je een kartonnen vijl gebruiken om dat wat weg te halen. Als je nagelriemen wilt verwijderen, moet je die niet afknippen, omdat je dan wondjes kunt krijgen. Duw ze gewoon zachtjes terug, wat gemakkelijk is na je voetenbad.

7. Hydrateer

Na al dat werk is het tijd voor wat verwennerij: als je een speciale vochtinbrengende crème aanbrengt, voelen je voeten weer zacht en glad aan. Omdat de huid van de voeten veel dikker is dan op de rest van je lichaam, heb je een product nodig met doeltreffende hydraterende eigenschappen. De intensieve werking van een crème zoals Hansaplast Zachte Voeten is ideaal. Neem de tijd om je voeten te masseren wanneer je de lotion aanbrengt. Dit is niet alleen erg ontspannend en stimuleert de doorbloeding in je voeten, maar helpt ook om de crème te laten intrekken.

En nu het schilderwerk…

8. Nagels! Zorg eerst dat je de restanten van de lotion van je nagels verwijdert met een nagellakremover zonder aceton. Nagels moeten compleet droog en vrij van lotion zijn voordat je de basislaag aanbrengt. Om te voorkomen dat je nagellak gaat vlekken, gebruik je een tenenspreider.
Image

Breng een basislaag aan om te voorkomen dat nagellak je nagels verkleurt. Laat je teennagels ook af en toe even een tijdje ongelakt. Als ze constant gelakt zijn, kunnen ze verkleuren. Vooral als je donkere tinten nagellak gebruikt.

Laat elke laag ongeveer
tien minuten drogen

Image
9. Lakken maar
Laat de basislaag ongeveer tien minuten drogen. Gebruik daarna je favoriete kleur. Een goede manier om de kleurlak aan te brengen is door drie streken lak aan te brengen: één in het midden en dan één aan elke kant. Doe er na tien minuten een tweede laag overheen en na nog weer tien minuten de topcoat. Laat dan je tenen tenminste een uur drogen. Doe slippers aan zodat je de lak niet beschadigt.
(Let op: een ondoorschijnende of donkere kleur moet langer drogen dan een transparante kleur, vooral als er verschillende lagen zijn aangebracht.)
10. Houden zo
Klaar! Je voeten zullen je dankbaar zijn. En met een klein beetje onderhoud kun je lang van je pedicure genieten. Om afbladderen te voorkomen, breng je twee keer per week een topcoat aan.
Zorg ook dat je om de dag, bij het douchen, eeltplekken weg vijlt en regelmatig een rijke vochtinbrengende voetcrème gebruikt, zoals Hansaplast Zachte voeten. Dit voorkomt dat eeltplekken terugkomen. Last van schimmels op je nagels? Wij hebben tips wat je kan doen tegen kalknagels.

Voeg wat extra verwennerij toe...

Ook als je geen tijd hebt voor een volledige pedicure kun je je voeten af en toe trakteren op wat extra verwennerij:
Geniet van een ontspannend voetenbad van 15-20 minuten in warm water, bijvoorbeeld terwijl je televisie kijkt. Doe aromatherapiezout of olie in het water.
Lees meer

Doe een royale hoeveelheid voetcrème (bijvoorbeeld Hansaplast Zachte Voeten) op je voeten voordat je ’s avonds naar bed gaat en doe dan een paar katoenen sokken aan. Door de warmte kan de crème goed intrekken en zijn je voeten
’s ochtends babyzacht.

Lees meer
Geef je voeten een extra fris gevoel door een voetenspray te gebruiken, bijvoorbeeld Hansaplast Silver Active Voetdeodorant. De nieuw ontwikkelde formule van deze antitranspiratiespray bevat zilverionen en pakt bacteriën en geur aan en houdt je voeten 48 uur lang fris.
Lees meer
Neem voor meer informatie over Hansaplast producten contact op met de Hansaplast Hotline (0900-2075020, ca. €0,10/min).
Lees altijd eerst de gebruiksinstructies die in de verpakking van onze producten zitten.

Verwante artikelen

Verwante producten