Image

Hielkloven op je voet behandelen – Stap voor stap kan droge huid leiden tot hielkloven. Zo maak je ze weer zacht.

3 min. leestijd
Toon meer

Over

Een extreme vorm van droge huid: waarom de hielen kunnen barsten

Droge huid kan barsten, vooral op de hielen en wanneer de omringende huid dikker en vereelt is. Dat is geen goede conditie, omdat die barsten geïrriteerd kunnen raken en erg pijnlijk kunnen worden.
Image
Droge huid kan leiden tot barsten, vooral op de hielen.
Image
hielkloven: van verticaal naar pijnlijk

Gebarsten hielen zijn een veel voorkomend voetprobleem, vooral wanneer de elasticiteit van de huid afneemt (doorgaans bij het ouder worden), en worden vaak hielkloven genoemd. Eerst kan dit alleen maar lastig zijn en een cosmetisch probleem vormen, maar als de kloven of barsten te diep worden, wat kan gebeuren als de voeten niet goed worden verzorgd, kunnen ze ook pijnlijk worden om op te staan.

Veel voorkomende
reden voor hielkloven:
verwaarloosde voetverzorging

Sommige mensen hebben van nature een droge huid zodat ze gemakkelijk barsten krijgen. Soms kan de verdikte droge huid (eelt) rond de hiel meer kans hebben tot barsten door  factoren die de druk op die plek verhogen (bijv. lopen, lang staan, open schoenen).

Behandeling

Pak die hielkloven aan

Image
Repair & Care herstelt droge huid en hiekloven
Hielkloven worden meestal veroorzaakt door een heel droge en vereelte huid (xerose). Daarom moet de behandeling gericht zijn op het dichtmaken van de kloven en het verminderen van de dikke huid eromheen. Dat is niet zo gemakkelijk omdat de huid rond de rand van de hiel bijzonder dik is.
Constante verzorging, hydratatie met crèmes die urea bevatten en de verwijdering van het teveel aan vereelte huid met een puimsteen werken op de lange termijn. Hansaplast heeft nu Repair & Care, een zeer doeltreffende zalf die dit klusje op doeltreffende wijze klaart. Deze herstelt op actieve wijze extreem droge, gebarsten huid op voeten en zorgt weer voor een gladde en gezonde huid. Klinisch onderzoek heeft zichtbare en merkbare resultaten gemeten na slechts 4 dagen *

 

* 88% van de gebruikers zegt dat de huid na 4 dagen al zichtbaar en merkbaar gladder en gezonder is.
Bron: Dermatologisch onderzoek onder 32 personen

Niet doen: probeer de harde huid nooit zelf weg te halen met een scheermesje of andere scherpe voorwerpen. Naast het feit dat je te veel huid weghaalt, bestaat er het risico van letsel door de beschadiging van diepere huidlagen en door de ontwikkeling van een infectie.
Kijk voor meer informatie in de gebruiksinstructies van het product.

Tip van de expert

Image
Dr. Maike Kuhlmann, Research & Development Beiersdorf AG

„Gebarsten huid op hielen is een veel voorkomend voetprobleem dat wordt veroorzaakt door een extreem droge en vereelte huid. Hansaplast Repair & Care is een klinisch bewezen hulpmiddel en biedt verzorging voor gebarsten voeten. Het creëert een beschermende laag die barsten beschermt tegen invloeden van buitenaf en zorgt ervoor dat het vocht van de huid niet verdampt. Zo wordt een ideale omgeving voor de actieve ingrediënten gecreëerd en wordt het natuurlijke genezingsproces van de huid verbeterd Het bevat tevens geen geurstoffen en conserveringsmiddelen.

„We hebben een manier gevonden om
extreem droge, gebarsten huid te herstellen“

Oplossing

Probeer deze producten eens:

Tref de juiste maatregelen om je hielen zachter te maken, met een zalf die verzacht en repareert en die echt snel werkt.

Hydraterende Crème voor Droge Voeten

Preventie

Slimme manieren om hielkloven te voorkomen

Probeer de oorzaak van het probleem te vinden, of het nou gaat om verwaarloosde verzorging, het seizoen (hielkloven komen vaker voor in de zomer als we blootsvoets op ruwe tegels of oppervlakken lopen) of iets anders.
Lees meer
Het belangrijkste is dat je constant de harde, dikke huid op je hielen verwijdert. Dat is belangrijk, want de barsten genezen niet als het teveel aan eelt niet wordt verwijderd. Regelmatig onderhoud is de beste manier om te voorkomen dat het probleem terugkeert.
Lees meer
Je kunt puimsteen of een metalen voetvijl gebruiken om de harde huid dunner te maken. Je kunt je hielen het beste bewerken als ze zacht zijn na een bad of douche.

Lees meer

Het tweemaal per dag aanbrengen van een vochtinbrengende crème met urea (bijv. Hansaplast Zachte voeten) is van groot belang om dit probleem de baas te worden.

Lees meer
Controleer je schoenen en hoe je loopt en kijk of dit bijdraagt aan het probleem. Raadpleeg je pedicure of arts om te kijken of inlegzolen een goed idee kunnen zijn om de manier waarop je loopt te veranderen, zodat de dikke huid zich niet ontwikkelt.

 

Lees meer
Neem voor meer informatie over Hansaplast producten contact op met de Hansaplast Hotline (0900-2075020, ca. €0,10/min).
Let op dat geen van de bovenstaande tips of aanbevelingen een vervanging zijn voor medisch advies. Lees altijd eerst de gebruiksinstructies die in de verpakking van onze producten zitten. Raadpleeg een professional uit de gezondheidszorg als onze tips niet helpen of indien je een medische aandoening hebt of vermoedt.

Verwante producten