Over

...Droge huid

De huid bevat een bepaalde hoeveelheid vocht die nodig is om de huid soepel te houden en bestand te maken tegen verschillende soorten druk en invloeden van buitenaf. .
De hydratatie van de huid kan afnemen zodat de huid op je voeten droog wordt en, in combinatie met druk of wrijving, eelt gaat vormen. De oorzaken variëren: sommige mensen hebben gewoon een drogere huid dan andere. De reden kan ook genetische aanleg zijn voor de ontwikkeling van droge huid, of diabetes, waarbij een droge huid optreedt als bijwerking. De huid wordt ook droger naarmate je ouder wordt. En ook lange, hete baden en douches kunnen je huid uitdrogen.
Niet ongebruikelijk: droge huid op voeten

... Eelt

Eelt (callus in het Latijn) is een gebied met verdikte huid, vooral op de zolen en hielen van de voeten. Eelt ontstaat op plaatsen waar de huid gedurende lange tijd wordt blootgesteld aan druk en wrijving. De buitenste laag van de huid, de opperhuid, reageert door laag voor laag vereelte huid op te bouwen en te vormen. (de medische term is hyperkeratose).

Dit zie je vooral op de voetzool (het kan ook op de handpalmen en vingers zitten) en verschijnt als een geelachtige verdikking. Dit is in de meeste gevallen pijnloos. Als dit wordt blootgesteld aan overmatige en constante druk kan het ook erger worden en barsten (zie ook: Directe hulp bij gebarsten hielen). Lichte tot matige eeltvorming is slechts een cosmetisch of esthetisch probleem, vooral als je open schoenen draagt. Maar de verdikking van de getroffen gebieden kan leiden tot een pijnlijke en ongemakkelijke eeltvorming.

„De grens tussen een esthetisch probleem en een ongemak is nogal vaag“

Medische achtergrond: de stratum corneum (Latijn voor ‘hoornlaag’) is de bovenste laag van de opperhuid. Tussen de verhoornde cellen (corneocyten) zitten de epidermale vetten. De hoornlaag – vooral het onderste deel; een derde van het geheel – vormt de doordringbaarheidsbarrière die de ware barrière van de huid is tegen exogene factoren en endogeen waterverlies.
Voet met een kenmerkende eeltplek
Hyperkeratose: toegenomen dikte van de hoornlaag
Terug naar het begin

Behandeling

Maak je voeten zacht

De benodigde stappen ondernemen om je droge, vereelte voeten zachter te maken, is gemakkelijk, vooral als je met een behandeling begint!
Daarna gaat het om onderhoud.

De verdikking van de huid is deel van de normale bescherming van de huid tegen wrijving, druk en andere vormen van lokale irritatie, maar deze kan ook tot eelt en likdoorns op handen en voeten leiden. De grens tussen een cosmetisch of esthetisch probleem is vaag en er kan een lichamelijk probleem optreden zodra de droge huid op hielen begint te barsten enz. Constante en regelmatige verzorging, evenals de verzachting van de getroffen gebieden met producten met doeltreffende ingrediënten zoals urea helpen eelt onder controle te houden en zorgen dat deze uiteindelijk verdwijnt.

  1. Week je droge voeten in warm water met zeep (gebruik een speciaal voetenbadmiddel of milde producten) gedurende ongeveer vijftien tot twintig minuten. Dit helpt om de vereelte huid op je voeten zachter te maken zodat deze gemakkelijker kan worden verwijderd.
  2. Gebruik een speciale vijl voor voetverzorging of een puimsteen en behandel de ruwe plekken van de droge huid op de voeten. Pas op dat je niet te veel verwijdert. Voel af en toe aan je voeten om dit te controleren. Richt je ook op delen onder de voet, evenals de randen van je voeten en hielen waar eelt het meeste voorkomt en waar de huid het droogst is.
  3. Als je blij bent met het resultaat, spoel je je voeten af en maak je ze grondig droog.
  4. Dan breng je een royale laag voetcrème of lotion aan. Hansaplast heeft producten die niet alleen zorgen voor hydratatie en verzorging zoals Hansaplast Soft Feeling hydraterende voetcrème, maar die ook droge en vereelte huid helpen verminderen, zoals Hansaplast Zachte voeten met het doeltreffende ingredient urea.Voor extra verzorging bedek je je voeten met katoenen sokken om ze vochtig te houden en de crème ’s nachts in te laten trekken. Op die manier kan de voetcrème uren lang inwerken terwijl je slaapt. Doe dit een aantal nachten achter elkaar voor een maximaal effect. Daarna moeten je voeten veel zachter en gladder aanvoelen.
  5. Om je voeten glad te houden, moet je dagelijks een voetcrème zoals Hansaplast Zachte voeten gebruiken. Neem voetverzorging op in je dagelijkse lichaamsverzorging. Tip: zet het potje of de tube met voetcrème naast je bodylotion zodat je het niet vergeet!
Enig voorbereidend werk kan handig zijn bij grote plekken droge huid: een Hansaplast Eeltpleister helpt huid te verwijderen wanneer deze op de betreffende plek is aangebracht. Hansaplast Eeltpleister helpt bij de verwijdering van eelt en ruwe huid door het creëren van een vochtige omgeving die de huid zachter maakt en de natuurlijke toestand ervan herstelt. Nadat het eelt met de pleister is behandeld, kan de zachte huid gemakkelijk worden verwijderd. Draag deze onder je sokken of panty waar de pleister zijn huidverzachtende werk kan doen.

Tip van de expert

„Voetcrèmes met speciale vochtinbrengende ingrediënten zoals urea helpen om droge huid te regenereren. Hansaplast Zachte voeten bevat het natuurlijke en zeer effectieve, vochtinbrengende urea dat zorgt voor langdurige en intensieve hydratatie en helpt zo droge en vereelte plekken te verminderen.

„Intensieve verzorging met doeltreffende ingrediënten regenereert droge, ruwe huid.“

“Het hydrateert zelfs zeer droge huid en maakt deze weer zacht en soepel. Het zorgt ook dat de huid beter in staat is om vocht op te slaan en stabiliseert de natuurlijke barrièrefunctie van de huid. Het resultaat: zelfs heel droge huid wordt gladder en de vorming van verdere eeltplekken wordt voorkomen.”
Dr. Maike Kuhlmann, Research & Development, Beiersdorf AG
Terug naar het begin

Oplossingen

Probeer deze producten eens:

Slimme producten die je helpen om van ruwe plekken af te komen
en die je voeten zachter maken. Verwijder, bescherm en hydrateer!
Terug naar het begin

Preventie

Slimme manieren om droge huid en eeltplekken te voorkomen

  1. De regelmatige verwijdering van eelt en het gebruik van speciale vochtinbrengende voetcrèmes zoals Hansaplast Soft Feeling hydraterende voetcrème helpen om je voeten in goede conditie te houden.
  2. Voetcrèmes met speciale vochtinbrengende ingrediënten zoals urea (bijv. Hansaplast Zachte voeten) helpen om de huid kostbaar vocht te laten opslaan en om plekken met droge en ruwe huid te herstellen. Tip: neem een voetmasker voordat je naar bed gaat. Breng een royale hoeveelheid crème aan, bedek dit met een sok en laat de crème ’s nachts intrekken.
  3. For intensive callus reduction, use Hansaplast ANTI CALLUS 20% UREA Intensive Cream. Its special formula with 20% Urea and the Aquaporin Technology will provide long-term results.

  4. Om te voorkomen dat eeltplekken het lopen oncomfortabel maken, gebruik je specifieke producten zoals Hansaplast Anti-Drukringen voor Eelt of Eeltpleisters, die de plekken beschermen tegen pijnlijke druk.
  5. Probeer Hansaplast Warme Voeten in de winter of wanneer je ook maar koude voeten hebt. Dit verwarmt niet alleen je voeten, maar biedt ze ook verzorging en hydratatie.
Terug naar het begin

Neem voor meer informatie over Hansaplast producten contact op met de Hansaplast Hotline (0900-2075020, ca. €0,10/min).
Let op dat geen van de bovenstaande tips of aanbevelingen een vervanging zijn voor medisch advies. Lees altijd eerst de gebruiksinstructies die in de verpakking van onze producten zitten. Raadpleeg een professional uit de gezondheidszorg als onze tips niet helpen of indien je een medische aandoening hebt of vermoedt.

Let op: de tips en het advies op deze website werden zorgvuldig samengesteld, maar kunnen geenszins worden opgevat ter vervanging van medisch advies en medische behandeling. Als je een gezondheidsprobleem hebt of vermoedt, raadpleeg dan een arts en volg medisch advies, ongeacht wat je op deze website hebt geleerd. Lees en volg steeds de instructies voor onze producten. Stuur voor meer informatie een e-mail naar info.hansaplast@beiersdorf.com.

Eelt op de voeten? Makkelijk te verwijderen - Hansaplast

Eelt is niet alleen een esthetisch probleem, het kan ook ongemakken met zich meebrengen. Ontdek hoe jij jouw voeten makkelijk kan verzorgen, eelt kan verwijderen en welke producten je hiervoor het best kan gebruiken. Verwijder, bescherm én hydrateer!