Image

Likdoornpleisters verlichten de pijn en verzachten de likdoorn

2 min. leestijd
Toon meer

Heb je last van een pijnlijke plek op je voet? Dan is dat meestal een blaar of een likdoorn. De eerste kun je afdekken met een speciale pleister, waarna de blaar normaliter snel geneest. Een likdoorn is hardnekkiger en vereist een goede aanpak. Deze huidaandoening bestaat uit een eeltplek die naar binnen groeit: dit is zeer pijnlijk en kan daarom je vrijheid beperken. Bovendien kan een onbehandelde likdoorn slechte gevolgen hebben voor de gezondheid van je voet. Gelukkig kun je met speciale likdoornpleisters het proces stoppen, waardoor de huid snel de kans krijgt om te genezen. Ook goed om te weten: dit soort eeltplekken worden in de volksmond ‘eksterogen’ genoemd. Een likdoorn ziet er namelijk uit als een witte, gele of bruine kring met in het midden een donkere stip – net een oog dus.

Hoe werkt een likdoornpleister?

Een likdoorn ontstaat doordat de druk op je voet te groot wordt. Hier zijn verschillende oorzaken voor te vinden. Denk bijvoorbeeld aan verkeerd schoeisel, overgewicht of een verandering in de stand van de voetbotten. Zo’n eeltplek kan overal voorkomen, maar ontwikkelt zich meestal op de bovenkant van de tenen of op de voetzool. Likdoorns kunnen geen kwaad, maar zijn vaak wel erg pijnlijk. Om ervoor te zorgen dat ze zo snel mogelijk weer verdwijnen, kun je speciale pleisters voor eksterogen gebruiken. Deze pleisters bevatten salicylzuur en hydrateren daarmee de eeltplek. De likdoorn wordt dan week en zo kun je hem gemakkelijk (met een zacht voorwerp) van je voet afschaven. Zo simpel is het.

Ontdek de verschillende soorten likdoornpleisters

Voor de behandeling van een eksteroog kun je verschillende soorten pleisters gebruiken. Reguliere likdoornpleisters hydrateren de eeltplek direct: zo wordt de druk verminderd en verdwijnt de pijn al gauw. Moet je snel weer door? Dan kun je ook kiezen voor likdoornringen (ook wel anti-drukringen genoemd). Deze beschermende ringen zijn zelfklevend en blijven daardoor altijd op hun plaats, zelfs als je schoenen aanhebt. Ze verlichten de druk op je voet en zorgen er zo voor dat jij minder last hebt van de pijnlijke eeltplek. Wil je meer weten over de verschillende soorten pleisters? Bekijk dan eens onze uitgebreide tips over wondverzorging. Let op: onze adviezen kunnen niet worden opgevat als vervanging van een medische behandeling. Raadpleeg altijd een arts als je gezondheidsproblemen hebt of vermoedt.

Bestel likdoornpleisters online

Blijf niet doorlopen met pijnlijke voeten: als je last hebt van een likdoorn, kun je daar gelukkig snel iets tegen doen. Bestel eksteroogpleisters en anti-drukringen eenvoudig online bij Hansaplast. Met slechts een paar muisklikken vallen onze producten al op je deurmat. Wil je de verschillende pleisters voor likdoorns liever in het echt bekijken? Ga dan eens langs bij een grote supermarkt of drogist. Daar vind je de beste likdoornpleisters en andere Hansaplast-producten gewoon in de schappen.