Over

Waarom ruiken mijn voeten niet fris?

Voeten kunnen zweten en daardoor onaangenaam gaan ruiken.
Dat is niets om je voor te schamen!
Omdat elke voet zweet en meestal zit opgesloten in sokken en schoenen, is dit niet meer dan natuurlijk. Het is de interactie tussen die twee factoren, samen met bacteriën die zorgen voor een onaangename geur. Voeten hebben meer zweetklieren dan andere lichaamsdelen (circa 500 per vierkante centimeter). Zweet op zich is geurloos, maar door te zijn opgesloten in sokken en schoenen vinden micro-organismen de ideale omstandigheden om op te bloeien in het warme en vochtige klimaat. De producten van hun stofwisseling zorgen voor de onaangename geur.
Terug naar het begin

Behandeling

Snelle verlichting van zweet en geur

Geurende voeten kunnen onaangenaam zijn. Naast een goede voethygiëne (wassen, het gebruik van voetcrème, poeder enz., zie ook: preventie), zijn voetdeodorants of antitranspiratiesprays van belang om zweten en geur tegen te gaan.

Een discreet fris geurende voetenspray helpt je door warme en vochtige tijden heen: Hansaplast biedt twee oplossingen, afhankelijk van wat je nodig hebt. Beide kun je dagelijks gebruiken, omdat ze dermatologisch zijn getest en huidvriendelijk zijn.

Als je veel zweet, probeer dan Hansaplast Silver Active Voetdeodorant. Deze zeer doeltreffende antitranspiratiespray biedt 48 uur lang veilige bescherming tegen voetengeur en beschermt op betrouwbare wijze tegen zweten. De antitranspiratiespray werkt door zijn bekende actieve bestanddeel aluminium-chloorhydraat. Maar deze bevat ook zilver ionen die met hun antibacteriële samenstelling en zeer actieve werking voetengeur tegengaan.
Spray Hansaplast Silver Active op om droog te blijven

Tip van de expert

“Zo werkt de nieuwe, zeer effectieve technologie: Geur producerende bacteriën worden gezien als een van de hoofdfactoren die lichaams- en vooral voetengeur veroorzaken en dan gaat Hansaplast Silver Active aan het werk. De geur ontstaat zodra vers zweet, dat eerst geurloos is, wordt afgebroken door bacteriën.

„Voetengeur op afstand houden,
betekent de bacteriën kwijtraken
die deze produceren.“

Silver Active voorkomt dit. Dat doet het met zilvertechnologie. De actieve antibacteriële samenstelling met zilver ionen in deze deodorant van de jongste generatie is ook in een lage concentratie doeltreffend tegen bacteriën: ze vernietigen de celmembranen van bacteriën, beïnvloeden hun metabolisme en beïnvloeden de genetische informatie van het DNA, zodat de bacteriën worden verminderd en verdere groei wordt voorkomen. Onaangename voetengeur treedt daarom niet op. Het is niet irriterend voor de huid, omdat het geen alcohol bevat en dermatologisch is getest.”
Dr. Maike Kuhlmann, Research & Development, Beiersdorf AG
Actief tegen bacteriƫn: zilver ionen
Terug naar het begin

Oplossingen

Probeer deze producten eens:

Probeer 1 van deze effectieve en huidvriendelijke sprays om je voeten droog en fris te houden.

Terug naar het begin

Preventie

Hou het droog en fris

De meeste gevallen van geurende voeten zijn gemakkelijk te voorkomen.
Hier zijn vijf gemakkelijk te volgen tips:
  1. Houd je voeten schoon. Baad je voeten in lauwwarm water in plaats van ze snel te wassen onder de douche. Gebruik antibacteriële zeep of een voetenbad op basis van kruiden (bijv. salie) als je veel zweet (normale zeep of douchegel is goed genoeg voor anderen) en droog je voeten goed af met een zachte handdoek. Let daarbij vooral op de delen tussen je tenen.
  2. Verzorg je voeten dagelijks met een vochtinbrengende crème zoals Hansaplast Soft Feeling hydraterende voetcrème. In de zomer, of als je veel zweet, kun je poeder aanbrengen voor een beter of droger gevoel.
  3. Doe één of twee keer per dag schone sokken aan. Gebruik sokken van natuurlijk textiel, zoals katoen of wol, zodat je voeten kunnen ademen. (Zoek hi-techsokken met zilver ionen). Was ze op hoge temperatuur om hygiëne te behouden. In gympen kunnen speciale sokken voor atleten zweten en geur tegengaan. Als sokken vochtig worden, moet je ze meteen verwisselen.
  4. Kies schoenen die goed passen en die niet te strak zitten. Trek af en toe andere schoenen aan. Zorg vooral dat je geen vochtige, zweterige schoenen aantrekt aan schone voeten.
  5. Gebruik dagelijks een huidvriendelijke deodorant voor voeten, zoals Hansaplast Silver Active Voetdeodorant. Zo voel je je altijd goed wanneer je je schoenen uittrekt.
Terug naar het begin

Neem voor meer informatie over Hansaplast producten contact op met de Hansaplast Hotline (0900-2075020, ca. €0,10/min).
Let op dat geen van de bovenstaande tips of aanbevelingen een vervanging zijn voor medisch advies. Lees altijd eerst de gebruiksinstructies die in de verpakking van onze producten zitten. Raadpleeg een professional uit de gezondheidszorg als onze tips niet helpen of indien je een medische aandoening hebt of vermoedt.

 

Let op: de tips en het advies op deze website werden zorgvuldig samengesteld, maar kunnen geenszins worden opgevat ter vervanging van medisch advies en medische behandeling. Als je een gezondheidsprobleem hebt of vermoedt, raadpleeg dan een arts en volg medisch advies, ongeacht wat je op deze website hebt geleerd. Lees en volg steeds de instructies voor onze producten. Stuur voor meer informatie een e-mail naar info.hansaplast@beiersdorf.com.

Zweetvoeten (& zweetschoenen) behandelen - Hansaplast

Je nooit meer vies voelen wanneer je je schoenen uittrekt? Je niet langer schamen om de zweetgeur die uit jouw schoenen komt? Het kan. Het hele jaar door frisse voeten door onze tips en producten tegen zweetvoeten. Leer hoe je zweetvoeten behandelt en tegengaat.