Er bestaan verschillende soorten wonden en dus ook verschillende soorten pleisters. Zelfs voor de allergrootste wonden vind je pleisters in ons assortiment: de zogeheten eilandpleisters. Deze pleisters zijn extra groot en worden daarom ook wel XL- of XXL-pleisters genoemd. Door hun lange en brede omvang zijn ze ideaal om een grotere huidbeschadiging mee af te dekken. Ook zorg je er met zo’n grote pleister voor dat de plakrand zich niet te dicht bij de huidbeschadiging bevindt. Zo bevorder je de genezing van je wond en creëer je meer comfort wanneer je de pleister er eenmaal aftrekt. Wil je meer weten over wondgenezing? Lees dan onze tips over wondgenezing en ontdek hoe je jouw wond het beste kunt behandelen.

Terug naar het begin

Eilandpleisters in diverse maten: van groot tot extra groot

Niet iedere wond is hetzelfde. Daarom vind je bij Hansaplast grote wondpleisters in verschillende maten. Zo kun je kiezen voor XL-pleisters: deze hebben een wondkussen van 3 bij 4 centimeter. Inclusief de plakrand heeft deze kleinste eilandpleister afmetingen van 6 bij 7 centimeter. Dit formaat kun je bijvoorbeeld gebruiken om een schaafwond op de knie af te plakken. Voor een langere snee of kleine operatiewond is onze XXL-variant het meest geschikt. Het wondkussen van deze pleister is 4 bij 6 centimeter groot. Met de plakrand erbij heeft deze eilandpleister afmetingen van 8 bij 10 centimeter. Welk formaat je ook nodig hebt: je vindt het bij Hansaplast.

Terug naar het begin

Eilandpleister: waterdicht en antibacterieel

Naast verschillende groottes, kun je ook kiezen uit eilandpleisters met verschillende specialiteiten. Heb je een gevoelige huid? Dan is het een goed idee om onze Sensitive XL-pleister over je wond te plakken. Deze grote vierkante pleister is extra huidvriendelijk en kun je gewoon pijnloos verwijderen. Is er vuil in je schaaf- of snijwond gekomen? Kies dan voor een eilandpleister met antibacterieel zilver. Daar zitten zilverionen in die continu een dosis zilver op de wond vrijlaten. De ionen remmen alle schadelijke bacteriën en verminderen zo het risico op een infectie. Wil je zorgeloos kunnen douchen of zwemmen? Kies dan voor een waterdichte eilandpleister van Hansaplast. Deze pleisters zijn verkrijgbaar zonder én met antibacterieel zilver.

Eilandpleisters
Terug naar het begin

Eilandpleister of een (steriel) gaasje?

Je kunt eilandpleisters voor verschillende soorten wonden gebruiken: van grote schaafwonden tot diepe sneewonden en van lange wonden tot operatiewonden. Toch kun je de grote pleisters niet in alle situaties gebruiken. Wanneer je een vervelende brandwond oploopt, is het verstandig om de wond af te dekken met een gaasje in plaats van een eilandpleister. Met een pleister loop je namelijk het risico dat de wond aan het pleisterkussen blijft plakken. Een steriel gaasje plakt daarentegen niet aan de (brand)wond vast en is dus precies wat je in zo’n geval nodig hebt. Twijfel je over hoe je een brandwond moet behandelen? Raadpleeg dan altijd een arts.
Terug naar het begin

Bekijk de eilandpleisters online

Op de Hansaplast-website vind je een handig overzicht van alle eilandpleisters in ons assortiment. Daarnaast vind je hier ook genoeg andere nuttige producten die je helpen bij het beschermen en verzorgen van wonden, zoals likdoorn- en blarenpleisters. Ontdek alle verschillende soorten en maten en maak jouw EHBO-voorraad compleet!
Eilandpleisters
Terug naar het begin

Let op: de tips en het advies op deze website werden zorgvuldig samengesteld, maar kunnen geenszins worden opgevat ter vervanging van medisch advies en medische behandeling. Als je een gezondheidsprobleem hebt of vermoedt, raadpleeg dan een arts en volg medisch advies, ongeacht wat je op deze website hebt geleerd. Lees en volg steeds de instructies voor onze producten. Stuur voor meer informatie een e-mail naar info.hansaplast@beiersdorf.com.

Eilandpleisters voor grotere wonden | Hansaplast

Heb je last van een grote wond op je lichaam? Bedek die dan met een eilandpleister. Ontdek nu het uitgebreide aanbod XL- en XXL-pleisters van Hansaplast!