Image

Eilandpleisters voor wonden met een groter oppervlak

3 min. leestijd
Toon meer

Er bestaan verschillende soorten wonden en dus ook verschillende soorten pleisters. Zelfs voor de allergrootste wonden vind je pleisters in ons assortiment: de zogeheten eilandpleisters. Deze pleisters zijn extra groot en worden daarom ook wel XL- of XXL-pleisters genoemd. Door hun lange en brede omvang zijn ze ideaal om een grotere huidbeschadiging mee af te dekken. Ook zorg je er met zo’n grote pleister voor dat de plakrand zich niet te dicht bij de huidbeschadiging bevindt. Zo bevorder je de genezing van je wond en creëer je meer comfort wanneer je de pleister er eenmaal aftrekt. Wil je meer weten over wondgenezing? Lees dan onze tips over wondgenezing en ontdek hoe je jouw wond het beste kunt behandelen.

Eilandpleisters in diverse maten: van groot tot extra groot

Niet iedere wond is hetzelfde. Daarom vind je bij Hansaplast grote wondpleisters in verschillende maten. Zo kun je kiezen voor XL-pleisters: deze hebben een wondkussen van 3 bij 4 centimeter. Inclusief de plakrand heeft deze kleinste eilandpleister afmetingen van 6 bij 7 centimeter. Dit formaat kun je bijvoorbeeld gebruiken om een schaafwond op de knie af te plakken. Voor een langere snee of kleine operatiewond is onze XXL-variant het meest geschikt. Het wondkussen van deze pleister is 4 bij 6 centimeter groot. Met de plakrand erbij heeft deze eilandpleister afmetingen van 8 bij 10 centimeter. Welk formaat je ook nodig hebt: je vindt het bij Hansaplast.

Eilandpleister: waterdicht en antibacterieel

Image

Naast verschillende groottes, kun je ook kiezen uit eilandpleisters met verschillende specialiteiten. Heb je een gevoelige huid? Dan is het een goed idee om onze Sensitive XL-pleister over je wond te plakken. Deze grote vierkante pleister is extra huidvriendelijk en kun je gewoon pijnloos verwijderen. Is er vuil in je schaaf- of snijwond gekomen? Kies dan voor een eilandpleister met antibacterieel zilver. Daar zitten zilverionen in die continu een dosis zilver op de wond vrijlaten. De ionen remmen alle schadelijke bacteriën en verminderen zo het risico op een infectie. Wil je zorgeloos kunnen douchen of zwemmen? Kies dan voor een waterdichte eilandpleister van Hansaplast. Deze pleisters zijn verkrijgbaar zonder én met antibacterieel zilver.

Eilandpleister of een (steriel) gaasje?

Je kunt eilandpleisters voor verschillende soorten wonden gebruiken: van grote schaafwonden tot diepe sneewonden en van lange wonden tot operatiewonden. Toch kun je de grote pleisters niet in alle situaties gebruiken. Wanneer je een vervelende brandwond oploopt, is het verstandig om de wond af te dekken met een gaasje in plaats van een eilandpleister. Met een pleister loop je namelijk het risico dat de wond aan het pleisterkussen blijft plakken. Een steriel gaasje plakt daarentegen niet aan de (brand)wond vast en is dus precies wat je in zo’n geval nodig hebt. Twijfel je over hoe je een brandwond moet behandelen? Raadpleeg dan altijd een arts.

Bekijk de eilandpleisters online

Image
Op de Hansaplast-website vind je een handig overzicht van alle eilandpleisters in ons assortiment. Daarnaast vind je hier ook genoeg andere nuttige producten die je helpen bij het beschermen en verzorgen van wonden, zoals likdoorn- en blarenpleisters. Ontdek alle verschillende soorten en maten en maak jouw EHBO-voorraad compleet!