Zilver als antiseptisch middel: de voordelen

Vergeleken met andere antisceptische producten, heeft zilver het voordeel dat het effectief is tegen een grote groep bacteriën, zelfs in kleine concentraties en voor een langere periode, terwijl het tevens geheel veilig is.

De belangrijkste voordelen op een rij:
• Bewezen doeltreffend
• Zilver is een bewezen effectief middel tegen een grote groep bacteriën
• Bevordert wondgenezing
• Zilver ionen verkleinen de kans op infecties
• Zeer huidvriendelijk
• Niet klevend wondkussen, beschermt en werkt schokdempend
• In drie verschillende varianten

De antibacteriƫle werking: hoe het precies werkt

Klinische onderzoeken tonen duidelijk aan dat zilver doeltreffend werkt tegen geur die ontstaat door verschillende bacteriën.
Hoe gebeurt dat? Zilver ionen zijn erg actief en kunnen snel de membranen van bacteriën binnendringen. Ze werken in op enzymen en andere eiwitten in bacteriën en veroorzaken zo celvervorming en verlies van levensvatbaarheid. Ze kunnen ook de replicatie van de bacterie remmen door in te werken op de bacteriële celwand en zich te binden aan het DNA en RNA van de bacterie.

Oorzaken van voetengeur

Zweet en de interactie daarvan met bacteriën is de primaire bron van voetengeur. Omdat voeten vaak in sokken en/of schoenen/gympen zitten, verergert dit de situatie vanwege een grotere vochtigheid. De groei van de bacteriepopulatie in de microflora van de huid wordt gestimuleerd en is zo verantwoordelijk voor onaangename voetengeur.

Hoe Silver Active werkt

Antitranspiratieformules met zilver (zie Hansaplast Silver Active) bieden, ook in kleine hoeveelheden, een brede antibacteriële doeltreffendheid en verminderen de bacteriën die de belangrijkste oorzaak zijn van ongewenste voetengeur. Daarnaast fungeren de aluminiumzouten in de formule als een doeltreffend antitranspiratiemiddel om zweetproductie tegen te gaan.

Let op: de tips en het advies op deze website werden zorgvuldig samengesteld, maar kunnen geenszins worden opgevat ter vervanging van medisch advies en medische behandeling. Als je een gezondheidsprobleem hebt of vermoedt, raadpleeg dan een arts en volg medisch advies, ongeacht wat je op deze website hebt geleerd. Lees en volg steeds de instructies voor onze producten. Stuur voor meer informatie een e-mail naar info.hansaplast@beiersdorf.com.