Superieure pleistertechnologie, gebruikt in ziekenhuizen

Zachte siliconenpleisters worden al veel gebruikt in ziekenhuizen, vooral voor geavanceerde wondverzorging. Deze pleisters hebben een zachte siliconengel als kleefmiddel. Daardoor wordt, bij het verwisselen van pleisters, de kans op extra wondletsels geminimaliseerd. Ook lijdt de patiënt geen pijn, terwijl de verzorging niet aan kwaliteit inboet. Daarom zijn siliconenpleisters ook heel geschikt voor mensen met een gevoelige, kwetsbare huid, die snel geïrriteerd raakt.


Silicone Soft

Silicone Soft zet de toon in wondverzorging en brengt geavanceerde siliconentechnologie vanuit het ziekenhuis tot bij de consument thuis.


Deze nieuwe pleisters hebben een innovatieve siliconengel als kleeflaag. Die creëert een perfecte verbinding tussen de pleister en de huid. En zelfs na het verplaatsen blijft Silicone Soft zeer goed aan de huid kleven. Tegelijkertijd kan deze pleister verwijderd worden met minimale schade aan de opperhuidlagen. Het maakt niet uit hoe lang de siliconen met het huidoppervlak in aanraking zijn geweest: de pleister wordt makkelijk verwijderd, zonder huidlagen te irriteren of pijn te veroorzaken.

 

Silicone Soft is de ideale oplossing voor mensen met een kwetsbare, geïrriteerde of gevoelige huid, die extra zachte en delicate wondverzorging nodig hebben. De pleisters zijn ook een uitstekende keuze als frequente pleisterverversing nodig is.

De voordelen van een siliconengel als kleeflaag voor pleisters

Siliconengel heeft een lage oppervlaktespanning en past zich heel goed aan aan het oneffen oppervlak van de huid, waarbij ook de kleinste huidoneffenheden worden opgevuld. De gel heeft een breder contactoppervlak dan een traditionele pleisterkleeflaag en hecht zich veilig vast aan de huid. Daarbij wordt onmiddellijk een verbinding gevormd met langdurige kleefkracht, voor de hele duur van het gebruik. Bij het losmaken van de huid verliest siliconengel zijn kleefkracht niet. Een betrouwbare hechting is dus gegarandeerd, ook als de pleister moet worden geherpositioneerd tijdens het gebruik.

Bij het verwijderen wordt de trekkracht verdeeld over een groot huidoppervlak. Daardoor wordt slechts een minimale hoeveelheid opperhuid verwijderd. Dankzij zijn zachtheid en flexibiliteit kan de pleister pijnloos verwijderd worden, zonder de huidbarrière te verstoren.Bij het verwijderen wordt de trekkracht verdeeld over een groot huidoppervlak. Daardoor wordt slechts een minimale hoeveelheid opperhuid verwijderd. Dankzij zijn zachtheid en flexibiliteit kan de pleister pijnloos verwijderd worden, zonder de huidbarrière te verstoren.

De voordelen op een rijtje:
  • Veilige hechting aan de huid, zelfs na herpositioneren
  • Makkelijk en pijnloos te verwijderen, zonder de huidbarrière te verstoren
  • Laat geen gelresten achter op de huid


Let op: de tips en het advies op deze website werden zorgvuldig samengesteld, maar kunnen geenszins worden opgevat ter vervanging van medisch advies en medische behandeling. Als je een gezondheidsprobleem hebt of vermoedt, raadpleeg dan een arts en volg medisch advies, ongeacht wat je op deze website hebt geleerd. Lees en volg steeds de instructies voor onze producten. Stuur voor meer informatie een e-mail naar info.hansaplast@beiersdorf.com.